c

Skanska udvikler nyt hovedkontor til Sweco

Domicilet bliver det første hus af to søsterbygninger, hvoraf den nordligste opføres som Sweco Danmarks domicil på 11.500 m² og vil indeholde ca. 800 aktivitetsbaserede arbejdspladser samt parkering i kælder.

Visualisering af Swecos nye hovedkontor i Ørestad
1 / 3
Visualisering af Swecos nye hovedkontor set fra åen
2 / 3
Visualisering af Swecos nye hovedkontor set i skumringen
3 / 3

Et nyt stort erhvervsprojekt kommer til at se dagens lys i Ørestad City. Projektet har en størrelse på omkring 24.500 m2, hvoraf det første domicil, der er til Sweco, er på ca. 11.500 m2. Bygningerne ligger ud til Ørestads Boulevard og med Metro Station, offentlig transport og motorvejsnettet lige uden for døren, er byggeriets infrastruktur helt ideel.

Traditionelle arbejdspladser er skiftet ud med ABW

Swecos kommende domicil er designet af Holscher Nordberg Architects og er ikke blot fremtidssikret i den forstand, at det får en DGNB Gold certificering, også kontorindretningen er nytænkende og lavet for at imødekomme fremtidens kontorbehov. Fremtidens kontorindretning har den mundrette titel Activity Based Workspace (ABW) og er et opgør med tanken om at medarbejderne har faste pladser. Studier viser at medarbejderne på de fleste arbejdspladser, kun sidder ved deres bord omkring 50 % af tiden, hvilket bestemt ikke er en effektiv måde at bruge sine kvadratmeter på.

Markedschef hos Skanska Danmark, Elo Alsing fortæller: "Det vi gør, er at skære kraftigt ned på antallet af de arbejdsstationer vi normalvis ser i et kontorlandskab. Den overskydende plads bliver i stedet brugt til at lave forskellige typer af arbejdspladser, som fordrer både de forskellige typer af arbejdsopgaver og –konstellationer, man typisk er en del af i løbet af en almindelig arbejdsdag. Det skaber et mere 'flydende' arbejdsmiljø, hvis man kan bruge det udtryk."

Flere internationale ABW studier er positive: ABW-indrettede kontorer forbedrer både det interne samarbejde og vidensdelingen. Derudover er ABW befordrende for koncentrations-, produktions-og aktivitetsniveauet blandt medarbejderne.

Swecos nye domicil vil være indflytningsklar april 2018. Bygning 2 vil stå klar oktober 2018.