c

Københavns første mikro-destilleri er på plads i Bryggergården

For mere end 100 år siden blev et af Københavns første bryggerier og destillerier etableret i Bryggergården. Nu danner Bryggergården igen ramme for spiritusproduktion med den nye lejer Copenhagen Distillery.

Henrik Brink ejer af Copenhagen Distillery
1 / 3
Et billede af tønder og copenhagen distillerys logo
2 / 3
Copenhagen Distillery beliggende i Bryggergården
3 / 3

Efter lang tids søgen efter det rette sted til Københavns nye destilleri blev jagten indstillet, da Master Destiller og medstifter af Copenhagen Distillery Henrik Brinks besøgte Bryggergården. Nu har han etableret Københavns første og eneste mikro-destilleri i Skanskas historiske ejendom ved Scanport Havn.

"Bryggergården har en helt særlig historie og atmosfære, der passer perfekt til vores koncept. Jeg synes, der er noget specielt ved at starte Københavns eneste og første mikro-destilleri op samme sted, hvor man for over 100 år etablerede et af byens første bryggerier og destillerier," siger Henrik Brinks.

Han betegner sig selv som en whisky-entusiast, og ideen og lysten til at starte sit eget destilleri opstod efter at have smagt mere end 450 forskellige typer whisky i hele verden. Inspireret af de mange smagsindtryk besluttede han sig for at lave sin egen helt unikke variant og kaste sig ud i også at producere andre og nye spiritusvarianter.

Henrik Brinks' vision er at kunne give endnu flere danskere smag for den gode, unikke spiritus. Copenhagen Distillery udvikler eksklusive spiritusvarianter baseret på innovative produktionsmetoder og utraditionelle ingredienser.

"Henrik er en ildsjæl og en visionær iværksætter. Den profil afspejler i høj grad, hvad Scanport skal rumme i fremtiden. Projektet omkring Copenhagen Distillery er spændende, og vi håber, at Københavns nye destilleri vil føle sig hjemme i Bryggergården. Destilleriet er et af flere skridt på vejen mod flere udadvendte aktiviteter, som giver merværdi til Scanport, og som desuden skal bidrage til Scanport som et moderne og aktivt erhvervsområde," siger Ib Kaa, projektleder.