c

Hørkær Have er et eksempel på sikkerhed

Sikkerhedsindsatsen på Hørkær Haves byggeplads bliver brugt som inspiration til en ny vejledning om elementmontage.

Boligbyggeriet Hørkær Have er nået til fasen med montage af betonelementer. Det gav torsdag den 22. juni anledning til et besøg fra en række konsulenter i arbejdsmiljøløsninger, som ville opleve, hvordan projektets totalentreprenør, HHM, håndterer forskellige arbejdssituationer med elementmontage.

Besøget var ikke et tjek af byggepladsens sikkerhed, men drejede sig om at indsamle inspiration og viden. Erfaringerne fra HHM’s elementmontage vil indgå i en opdateret branchevejledning om elementmontage i byggeriet.

Konsulenterne kom fra BFA Bygge og Anlæg (Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg), BAM-BUS (Byggeriets Arbejdsmiljøbus), 3F Byggegruppen og DI Brancheservicecenter Byggeri.

En anerkendelse af sikkerhedsplaner
Arbejdsmiljøkonsulenternes besøg på byggepladsen er noget, der vækker glæde i Skanska.

”Det er en anerkendelse af vores planlægning af sikkerheden som bygherre og HHM’s udførelse af arbejdet på byggepladsen. Når byggeprocessen kommer til fasen med montage af betonelementerne, er det altid glædeligt, fordi bygningen begynder at vokse hurtigt, men det er samtidig en af de farligste faser, hvor der er elementer i luften og mange folk ”på gulvet”. Derfor er det så vigtigt med opdaterede vejledninger til det arbejde, der kan være med til øge sikkerheden,” fortæller Kim Poulsen, der er projektudviklingschef i Skanska.

Skanska har stor fokus på at skabe sikkerhed på arbejdspladsen, hvilket blandt andet kommer til udtryk med den årlige Safety Week, hvor alle virksomhedens mere end 30.000 medarbejdere samt tilknyttede entreprenører involveres i tiltag, der forbedrer sikkerheden. For at skabe sikre arbejdspladser, kræver det også nøje planlægning hver eneste arbejdsdag.

En stærk partner i det daglige arbejde
”I Skanska insisterer vi på, at arbejdspladsen skal være sikker og tryg – og at alle skal komme godt hjem fra arbejde. Det fokus på sikkerhed deler vi i høj grad med HHM; som er en stærk partner i det daglige arbejde med at skabe en sikker arbejdsplads,” forklarer Kim Poulsen, som er Skanskas ansvarlige for opførelsen af Hørkær Have.

Projektet består af en U-formet karré i op til 11 etager, der i alt vil rumme 264 lejeboliger. Placeringen er central med let adgang til Herlev Torv og omkring en halv kilometer til både S-tog og letbane. Første etape af byggeriet vil stå klar til udlejning i foråret 2024.

Om Hørkær Have
Adresse: Hørkær 7-9, 2730 Herlev.
Bygherre: Skanska A/S.
Arkitekt: C. F. Møller Architects.
Ingeniør: WSP.
Totalentreprenør: HHM A/S.
Areal: 22.739 m².
Lejligheder 2-5 værelser: 264 stk.
P-pladser: 264 stk. heraf 44 stk. med lademulighed.
Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld.
Udlejning påbegyndes: Forår 2024.

IMG_4839
1 / 4
IMG_4840
2 / 4
48432222
3 / 4
Skanska_hørkær have_boligprojekt_herlev_17
4 / 4
Sidst opdateret: 26-06-2023