c

Rejsegilde på Plaza I

Pressemeddelelser 05-06-2013 15:16 CET

Skanska, Boligforeningen 3B og Boligkontoret Danmark inviterer til rejsegilde på Havneholmens seneste arkitektoniske tilføjelse, Plaza I, som bliver Boligforeningen 3B og Boligkontoret Danmarks nye fællesdomicil. Ejendommen er klar til indflytning til marts 2014, hvor cirka 180 medarbejdere flytter ind.

Rejsegilde på Plaza I

Rejsegildet markerer sidste etape af Skanskas udvikling af Havneholmen med i alt 140.000 kvadratmeter byggeri af bolig og erhverv. Plaza-projektet består af i alt tre kontorbygninger på hver 5.000 kvadratmeter, hvoraf Plaza I er den første i rækken. Plaza-projektet opføres som lavenergiklasse 2015-huse og bliver et af det første af sin slags i København.

”Kransen til rejsegildet er ekstra grøn, for Plaza I er designet ud fra grønne og bæredygtige principper i en klasse for sig. Ud over at opfylde kravene til LEED Gold og EU Green Building-certificering, bliver Plaza-bygningerne opført efter det nye bygningsreglement, som først træder i kraft i år 2015,” siger Peter Nymann-Jørgensen, adm. direktør i Skanska.

Det betyder, at Plaza I – i lighed med de to kommende kontorbygninger – får solceller på taget, specialdesignede vinduer, ekstra isolering, og energimæssigt optimale ventilations- og kølingsanlæg, der sikrer kontorhuset en energiramme på under 42 kWh/m2 pr. år – mod de 72 kWh/m2 pr. år, der er energirammen i dag.

Skanskas ambition har været, at Plaza-bygningerne og området, sammen med det nærliggende Fisketorvet, kanalerne og havnebadet sætter rammen for et dynamisk storbysliv, hvor København går foran med et godt eksempel.
Rejsegildet løber af stablen fredag den 24. maj kl. 12:00.