c

PFA køber to fremtrædende kontorejendomme af Skanska

Pressemeddelelser 21-01-2015 09:46 CET

PFA Pension og Skanska har indgået en aftale, der betyder, at PFA overtager to markante kontorejendomme udviklet af Skanska for 550 mio. kr. Ejendommene er samlet på omkring 19.100 kvadratmeter og skal fremover fungere som domicil for de to virksomheder Pandora og Alfa Laval.

Alfa Lavals nye kontor

De to ejendomme er under opførelse og ligger på Havneholmen i det centrale København og i Gladsaxe.

Ejendommen Plaza II og III på Havneholmen består af to kontorfløje forbundet af en glasmellemgang til et samlet domicil på cirka 10.700 kvadratmeter og en tilhørende parkeringskælder under Havneholmen med 148 pladser. Ejendommen er fuldt udlejet som domicil til Pandora A/S og afleveres til PFA i april 2016.

Ejendommen i Gladsaxe består af en eksisterende bygning opført af Skanska i 2010 samt en ejendom under opførelse til aflevering i oktober i indeværende år. Ejendommen udgør cirka 8.400 kvadratmeter og er fuldt udlejet som domicil til Alfa Laval Copenhagen A/S.

”Vi er meget glade for at kunne erhverve disse velbeliggende ejendomme fra Skanska. Det er kvalitetsejendomme med lange lejekontrakter med solide lejere som Pandora og Alfa Laval. De passer derfor rigtig godt ind i PFA´s eksisterende portefølje og i vores investeringsstrategi,” siger direktør i PFA Ejendomme Michael Bruhn

Fælles for ejendommene er en bæredygtig profil, hvor et lavt energiforbrug sikres gennem blandt andet solceller på taget og intelligent klimastyring inde i kontorerne. Begge ejendomme opfylder kravene til en EU GreenBuilding.

”Det er helt i tråd med vores strategi, der blandt andet har fokus på at investere i fremtidssikrede projekter med miljøvenlige profiler,” siger Michael Bruhn.

Skanska er meget tilfreds med salget af de to kontorprojekter til Danmarks største kommercielle pensionsselskab.

”Interessen for ejendommene har været meget stor, hvilket understøtter Skanskas strategi om at udvikle velbeliggende energieffektive og bæredygtige projekter. Det har stor betydning for os, at vi kan sikre vores lejere en fremtidig professionel udlejer. Vi er derfor meget tilfredse med salget til PFA,” udtaler Peter Nymann-Jørgensen, adm. direktør i Skanska A/S.

 

Kontakter

Email: Peter Nymann-Jorgensen, Adm. direktør