c

Skanska opfører 154 bæredygtige lejligheder i Ørestad City

Pressemeddelelser 25-02-2021 07:31 CET

Skanska investerer i nyt boligudlejningsprojekt i Ørestad City. Projektet C.F. Møllers Have, er et bæredygtigt boligprojekt på ca. 12.000 m² i 8 etager, bestående af 154 lejligheder og en offentlig parkeringskælder i 2 niveauer. Lejlighederne er små delevenlige udlejningslejligheder og henvender sig primært til singler, unge par og seniorer.

cf-møllers-have-ørestad-københavn-skanska-facade-med-mennesker

Parkeringskælderen er udlejet til By&Havn på en 30-årig lejeaftale og vil indgå i den samlede parkeringsløsning i Ørestad. Der vil være offentlig adgang til kælderen. Ejendommens beboere får direkte adgang til kælderen, som udover p-pladser også indeholder depotrum, aflåst opvarmet cykelparkering og cykelværksted. 

Salgschef i By & Havn, Anne Aage udtaler ”Vi rigtig glade for projektet og løsningen med en fælles parkeringskælder. Ved at flytte parkeringen under jorden, er der skabt et inspirerende gårdrum, samtidig med at vi med 130 ekstra parkeringspladser har kunnet fastholde den lovede parkeringsdækning for Ørestads beboere" 

Ørestad City er et attraktivt område, kun et par kilometer fra centrum, og med gåafstand til Metroen. Området byder på den centrale bypark, byrum, intime lommeparker og levende pladser.   

”Vi har sammen med Årstiderne arkitekter og NIRAS skabt et nutidigt boligprojekt, som udfordrer den måde man gennem de seneste årtier har tænkt bolig på. Vores måde at bo på er under hastig forandring, med et øget fokus på bæredygtighed og fællesskaber.” udtaler Kristian Møller Petersen, projektudviklingschef i Skanska.

Fællesskab og delefaciliteter

Deleøkonomi, fællesskab og klimaet er alle vigtige parametre hos nutidens boligsøgere, projektet vil indbyde til netop dette, hvor der udover fællesvaskeri også vil være en læse-/lektiecafé, fælleslokale med køkken. 

I stueetagen vil der være kontorarbejdspladser til brug for ejendommens beboere, som hermed tilbydes mulighed for gode hjemmearbejdsforhold og et fællesskab på tværs i ejendommen. Gårdrummet vil fungere som et fælles rekreativt udeopholdsrum med legepladser, orangeri og planter der understøtter biodiversitet. Alt sammen for at højne fællesskabet. 

Fokus på Bæredygtighed og FN´s verdensmål

Projektet er udviklet med en høj bæredygtighedsprofil og er præcertificeret til DGNB Guld. Det betyder, at byggeriet som helhed lever op til nogle af de højeste miljømæssige, økonomiske, sociale, tekniske og procesmæssige krav efter international standard. 

Projektet har fokus på udvalgte FN verdensmål. Der vil i projektet blive benyttet genbrugsmaterialer, bl.a. vil facaderne indeholde genbrugstegl og altangangene vil delvist blive udført af træ. Der vil være fællesvaskeri for at undgå individuelle vaskesøjler og dermed forbedre indeklimaet og på en rationel måde kunne arbejde med genbrug af regnvand, samt et kombineret storskrald- og bytterum for ejendommens beboere.

Fakta C. F. Møllers Have

Karreformet boligprojekt i 8 etager med fælles gårdhave, alle lejligheder har adgang til altan samt mindre private terrasser i stueetagen.

12.000 m² boligareal, med 154 lejligheder fordelt på 2,3 og enkelte 4-værelses lejligheder, med en samlet gennemsnitsstørrelse på 75 m2.

Parkeringskælder i 2 etager med 130 parkeringspladser.

Tidsplan: Byggestart marts 2021, åbning af P-kælder Q1 2023, udlejning og indflytning fra Q4 2023. 

Bæredygtighed: Genbrugsmursten og træbeklædte facader, nyttehaver i gårdrummet, storskrald/bytterum, genanvendelse af regnvand i fællesvaskeriet, fokus på forbedret kildesortering sortering af affald, gode forhold og faciliteter for cyklister. 

Fællesskaber: Fællesvaskeri, læse-/lektiecafé, vækstrum som fælleslokale, byttecafé, nyttehaver i gården og kontorarbejdspladser med mødefaciliteter.

 

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter

Styringsentreprenør: KPC København A/S

Rådgiver: NIRAS

Kontakter

Email: Peter Nymann-Jorgensen, Adm. direktør