c

Skanska udvikler og udlejer nyt hovedsæde til Sweco

Pressemeddelelser 22-11-2018 09:10 CET

Swecos nye DGNB-guldcertificerede hovedsæde i Ørestad er afleveret, og de cirka 750 medarbejdere er på plads. Domicilet er det første af to søsterbygninger og udgør knap halvdelen af et samlet projekt på i alt 24.500 kvadratmeter.

sweco-ørestad-copenhagen-denmark-metro-atrium

Med udviklingen af det nye hovedsæde til Sweco har der været stort fokus på at skabe et miljø, som kan understøtte dialog, samarbejde og videndeling – et nøgleelement for Sweco som videnvirksomhed. Et stort atrium bliver samlingspunkt i bygningen. Fra tagterassen er der udsigt over Københavns skyline og Amagers grønne arealer. Tagterassen giver desuden mulighed for at afholde arrangementer.

 ”Vi er utroligt glade for vores nye hovedkontor. Selve byggeriet er fremragende og bæredygtigt, og så har vores egne arkitekter med indretningen skabt et miljø, der på én gang er både æstetisk flot, hyggeligt og praktisk,” lyder det fra Dariush Rezai, CEO i Sweco, som fortsætter: ”Mens atriummet er imødekommende og imponerende at komme ind i, og allerede har vist sig særdeles velegnet til større kundeevents, er kontoretagerne indrettet med samarbejde og fleksibilitet for øje. Det fungerer rigtig godt. Og med metrostation lige uden for døren, store indfaldsveje til Ørestad og både hovedstad og lufthavn lige om hjørnet, så kan vi vist ikke ønske os meget mere”. 

”Vi er både glade og stolte over, at Sweco valgte et af Skanskas projekter som deres nye hovedsæde, idet vi kunne tilbyde den rigtige beliggenhed i Ørestad – som er blevet et hub for de største rådgivende ingeniørvirksomheder og det rigtige koncept med aktivitetsbaserede arbejdspladser. Som to store ledende nordiske selskaber inden for hvert sit område, har vi sammen løst opgaven med at sætte nye standarder for indretningen af et moderne kontorhus,” siger Elo Alsing, markedschef, Skanska.

Dynamisk kontorbygning

Holscher Nordberg Architecture and Planning har tegnet det nye bæredygtige kontorhus, hvor der er lagt stor vægt på at skabe en åben, lys, levende og dynamisk ramme.

”I vores tidlige dialog med Sweco stod det klart, at bygningen skulle funderes på værdierne åbenhed, lys og en ’ærlig’ arkitektur, hvor materialer og enkle konstruktionsprincipper var i fokus. Sweco er en multidisciplinær organisation, og derfor har vi inkorporeret zoner i forskellige størrelser til mødesteder og fællesskaber i hele huset. Det store atrium i stueetagen er husets samlingssted og nerve, her kan hele organisationen mødes. Bygningens fleksible rumligheder og tekniske egenskaber er designet til en dynamisk organisation, der kan udvikle sig over de næste mange år,” udtaler Mikkel Nordberg, partner i Holscher Nordberg Architecture and Planning.

Det er også Holscher Nordberg som tegner søsterbygningen ved siden af Swecos hovedsæde. 

Central beliggenhed tæt på lufthavn

For Europas største rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed kan den nye beliggenhed ikke være bedre. Ørestad har udviklet sig til at blive et hub for videnvirksomheder. Sweco bliver derfor en del af et innovativt campus-miljø. Samtidig har det nye hovedsæde en central beliggenhed med Bella Center Metrostation lige ved døren samt få hundrede meter til regionaltog og motorvej, der binder Ørestad sammen med lufthavnen, Sverige og resten af Danmark.

Udvikling af området ved Bella Center Metrostation

Skanska har flere projekter under udvikling i området blandt andet Ørestad City II, der bliver en kombination af hotel og kontor på i alt 13.000 kvadratmeter. Ørestad City II har et arkitektonisk slægtskab, fælles gårdrum og deler parkeringskælder med Swecos nye domicil. Herudover udvikler Skanska BLVD.31, et kontordomicil på ca. 15.000 kvadratmeter med plads til 1.000 medarbejdere og egen parkeringskælder.

Kontakter

Email: Elo Alsing, Markedschef