c

Skanska opfører og udlejer nyt hotel til Scandic ved Københavns Lufthavn

Pressemeddelelser 20-09-2017 09:00 CET

Det samlede projekt udgør ca. 25.500 kvadratmeter og består af 357 værelser, konferencefaciliteter til 400 personer og parkering til 200 gæster. 

Projektet bliver placeret i det internationale udviklingsområde Scanport, tæt på Øresundsbroen og Kastrup Lufthavn og som nabo til Den Blå Planet. Hotellet ligger direkte ud til Øresund i et livligt og maritimt miljø med en havn på hver side.

01_Ankomst

Åbenhed ud mod det resterende område

Hotellet åbner sig op mod alle dele af Scanport bl.a. ved det store indgangsparti og tagterrasse på 11. sal. Ligeledes skal besøgende, nærområdets beboere og virksomheder kunne benytte hotellets faciliteter. 

Med bl.a. sky-bar, motionscenter, poolområde, restaurant og konferencefaciliteter, kombinerer hotellet forretning og fritid. Jens Mathiesen, adm. direktør for Scandic i Danmark, fortæller:

 ”Vi har sammen med Skanska udviklet et fantastisk hotel, som kombinerer business og leasure på den helt rigtige måde. Vi kan tilbyde vores gæster et lufthavnshotel med masser af parkering og en helt unik placering direkte ud til Øresund og i gåafstand til metro til det centrale København.”

Startskud til udvikling af resten af Scanport

Med aftalen igangsættes den næste del af Scanports udvikling – og med Schmidt Hammer Lassen Architects som arkitekter bag Scandics nye hotel understreges det ambitiøse og internationale niveau af arkitektur, som er en af visionerne for området. Foruden hotellet er byggeriet af Ferring Pharmaceuticals’ nye domicil tegnet af Foster + Partners i fuld gang. 

”Vi er glade for at indgå en lang lejeaftale med Nordens største hoteloperatør. Scandics hotel kommer til at tilføre Scanport masser liv og aktivitet døgnet rundt, hvilket på alle måder understøtter de visioner, vi hos Skanska har for udviklingen af området. På samme tid vil hotellet kunne servicere vores kommende kontorlejere,” udtaler Peter Nymann-Jørgensen, adm. direktør for Skanska i Danmark.

Hotel bliver kombineret med kontorhus

Sideløbende med byggeriet af hotellet opfører Skanska et kontorhus på ca. 5.000 kvadratmeter med plads til ca. 300 arbejdspladser. Kontorhuset får direkte adgang til hotellet og forventes at blive udlejet til forskellige internationalt orienterede virksomheder, der kan gøre brug af hotellets service og konferencefaciliteter og nærheden til Lufthavnen og Øresundsbroen.

Byggeriet starter i januar 2018 og forventes afsluttet i september 2020. Skanska har yderligere ca. 45.000 kvadratmeter til kommende kontordomiciler og flerbrugerhuse.

Kontakter

Email: Peter Nymann-Jorgensen, Adm. direktør