c

Skanska udvikler og udlejer nyt domicil til Sweco Danmark

Pressemeddelelser 11-02-2016 10:21 CET

Det samlede projekt bliver på i alt ca. 24.500 m2 kontor og første etape bliver et 11.500 m2 nyt hovedsæde til Sweco Danmark i Ørestad, som vil indeholde ca. 800 aktivitetsbaserede arbejdspladser samt parkering i kælder. Domicilet er klar til indflytning i april 2018.

Grønt samlingspunkt
Domicilet bliver det første hus af to søsterbygninger, hvoraf den nordligste opføres som Sweco Danmarks domicil. Den anden bygning, som ligeledes kan rumme en eller flere virksomheder, forventes påbegyndt et til to år senere.

”De to bygninger får et arkitektonisk slægtsskab, deler en fælles parkeringskælder og opføres omkring et centralt, indbydende adgangsareal. Sweco Danmarks hovedsæde får et stort fælles atrium, der bliver bygningens samlingspunkt, og fra den store tagterrasse bliver der udsigt til både indre by og Amagers grønne områder”, udtaler arkitekten bag byggeriet, adm. direktør og partner hos Holscher Nordberg, Mikkel Nordberg.

Der arbejdes mod en DGNB Gold miljøcertificering af projektet og solceller på taget er med til at sikre et lavt energiforbrug.

Helt tæt på København, Sverige og resten af Danmark
Projektets beliggenhed er meget central i Ørestad City med metrostationen ”Bella Center” lige uden for døren, hvorfra det tager 10 minutter at komme til Nørreport Station. Få hundrede meter borte ligger motorvejsnettet og regionaltoget, der forbinder Ørestad til lufthavnen, Sverige og resten af Danmark.

Skanska:
”Sweco planlægger og designer fremtidens byer og samfund og netop af den grund, er det en stor fornøjelse at udvikle deres nye hovedkontor. Vi ved, at de har været på markedet i en årrække for at finde et domicil, der matchede deres behov og ønsker, det er nu sket og vi er meget glade for, at de har valgt vores seneste projekt,” udtaler Ole Samsøe Teilmann, Projektudviklingschef i Skanska Danmark A/S.

Sweco:
“I Sweco gør vi meget ud af at være en imødekommende og engageret forretningspartner med anerkendt ekspertise. Vi er gode til det, vi laver, og med denne flytning kommer vi nu endnu tættere på vores kunder med metro, tog og lufthavn lige i nærheden. Vores nye domicil afspejler, at vi er Europas største rådgivende ingeniørvirksomhed og støtter vores vision om at blive den mest respekterede. Vi tror på, at denne flytning er en hjørnesten i at vækste vores danske forretning – med et mere bæredygtig domicil og adgang til flere dygtige ingeniører i hovedstadsområdet,” siger John Chubb, Country Managing Director for Sweco Danmark.

By og Havn:
”Sweco er endnu en spændende vidensvirksomhed, der vil bidrage til Ørestads profil. Det er ingen hemmelighed, at oven på finanskrisen har der primært været gang i salget af boligjord i København, men dette grundsalg til Skanska og Swecos indflytning sætter en tyk streg under dét, vi har kunnet mærke i et stykke tid – at erhvervsejendomsmarkedet er på vej op. Det er særligt Ørestads beliggenhed mellem lufthavnen og City, der gør bydelen til et begavet valg for internationale virksomheder,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Kontakter

Email: Peter Nymann-Jorgensen, Adm. direktør