c

Telia er flyttet til Ørestads nyeste kontorbygning

Skanska har udlejet en stor del af Nest 45, der er Ørestads nyeste kontorbygning, til telekoncernen Telias danske hovedkvarter. Her har Telia kunnet indrette sig med optimale løsninger til medarbejdernes fleksible hverdag.

Det store atrium er det fælles samlingssted i Nest 45.

Indretningen af Telias nye hovedkvarter er sket med fokus på en fleksibel arbejdskultur uden faste skrivebordspladser, men med forskellige typer af arbejdszoner.

Den innovative zoneopdeling omfatter HomeZones, hvor man kan arbejde produktivt med sit team i hyggelige omgivelser, og ActiveZones, der er indrettet med sofaer og interaktive smartboards, hvilket er oplagt til ikke-fortrolige møder i større grupper samt sociale og faglige aktiviteter. Endelig er der etableret en række fokusrum til intenst produktionsarbejde, telefonmøder mv.

Bevægelse og engagement
Det fleksible kontordesign betyder ikke alene, at antallet af kvadratmeter er reduceret til det halve med markante besparelser på både klimaregnskabet og lejeudgifterne som gevinst.

Det er også en del af en bevidst tilgang til at understøtte samarbejde og en engageret arbejdskultur:

”Vi har designet arbejdsstationerne således, at medarbejderne helt konkret skal bevæge sig mere i løbet af dagen og naturligt vil møde flere forskellige kolleger på en arbejdsuge. Det styrker fællesskabet og evnen til at tænke i helheder, hvilket er meget værdifuldt på en arbejdsplads med så mange forskellige fagligheder som her hos Telia,” siger Charlotte Krog, HR & Kommunikationsdirektør fra Telia.

Frie pladser og bedre kaffe
Designet af Telias nye danske hovedkontor er således skræddersyet til et arbejdsliv, der rummer mange forskellige arbejdssituationer og behov i løbet af en dag – og hvor medarbejderne kan koble sig på hjemmefra, når det er mest oplagt.

Derfor er de faste kontorpladser veget til fordel for mere varierede og inspirerende arbejdsstationer.

"Du booker selv din arbejdsplads, og du skal lige finde dine kolleger, hvis du skal tale med dem. Og så har vi installeret færre, men bedre kaffemaskiner. Alt sammen for at understøtte mere bevægelse og social interaktion i arbejdsdagen,” siger Charlotte Krog.

Flytteagenter på opgaven
Placeringen i Ørestad er heller ikke tilfældig. Området ligger godt placeret for de fleste Telia-medarbejdere, da det er forbundet med offentlig transport til både Indre By, forstæderne og Malmø-området.

Spørgsmålet om placeringen er således ét af flere spørgsmål, der har været vendt mellem de 30 ”flytteagenter” blandt medarbejderne, som har været inde over en lang række beslutninger vedrørende indretning og faciliteter.

Et andet af agenternes forslag har materialiseret sig i form af et recharge-rum, hvor man ikke blot kan oplade sin mobiltelefon, men også finde ny energi gennem fx meditation, bøn eller en powernap, hvis der er behov for det.

Møblerne flytter med
Udover gevinsterne ift. arbejdsmiljø, sundhed og funktionalitet, giver flytningen også Telia markante besparelser på såvel driftsomkostninger og energiforbruget:

”Vores nye domicil er langt mere effektiv indrettet end vores gamle hovedkvarter, og vi har fået installeret solceller på taget, så vi kan bidrage til den grønne omstilling gennem selv at producere strøm. Med hensyn til møbleringen af kontorerne, så har vi prioriteret at renovere og genanvende skriveborde og medarbejderskabe fra Holmbladsgade – ligesom vi har indkøbt bæredygtige bordtennisborde og akustikplader. Den form for cirkulært forbrug er helt klart en vej, vi skal længere ned ad i fremtiden,” slutter Charlotte Krog.

De første medarbejdere er allerede rykket ind i det nye hovedkvarter i Ørestad, og den samlede flytning ventes at være gennemført primo marts.

Om Nest 45
Nest 45 er Ørestads nyeste kontorbygning og har vakt opmærksomhed ved at kombinere både kontor og hotel, som vil skabe aktivitet i bygningen døgnet rundt.

Kontordelen er indrettet med et åbent atrium i stuen med lounge, eventområde og kantine som det centrale omdrejningspunkt og faciliteterne på de øvre etager er skabt til det moderne kontorarbejdes behov for fleksibilitet og funktionalitet.

Med et hotel som en af de store lejere i bygningen, er det nemt for kunder og samarbejdspartnere at overnatte i forbindelse med besøg hos virksomheder i Nest 45.

Kontordelen i Nest 45 er på 8.500 m². Telia og Sønderjysk Forsikring lejer de nederste etager, og kun det øverst placerede lejemål på fjerde sal er stadig ledigt. Her er det muligt at leje 1.300 m² kontor og 30 parkeringspladser i kælderen. Nest 45 består også af Hotel Ibis Styles, der netop er åbnet for udlejning af 186 værelser. Nest 45 er bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og er tegnet af Holscher Nordberg Architects.

_BUS0616
1 / 12
_BUS0694
2 / 12
_BUS0775
3 / 12
_BUS0824
4 / 12
_BUS0957
5 / 12
_BUS0985
6 / 12
_BUS0993
7 / 12
_BUS1049
8 / 12
_BUS1111
9 / 12
_BUS1266
10 / 12
_BUS1288
11 / 12
_BUS1369
12 / 12
Sidst opdateret: 06-03-2023