c

Safety Week runder 11 år

Safety Week løber i år fra den 18.-24. maj. Begivenheden finder sted en gang årligt og skal sætte ekstra fokus på sikkerhed i byggebranchen.

håndværker arbejder med loftsmontering
1 / 2 Sikkerhed under loftsmontering
Håndværker arbejder på stillads
2 / 2 Sikkert arbejde på stillads

Aktiviteter giver indsigt i sikkerhed Byggepladsbesøg

sikkerhedsworkshops og førstehjælps- og sundhedskurser er nogle af de aktiviteter, der er i løbet af Safety Week. Hensigten er aktivt at inddrage deltagerne. ”Når du bliver involveret direkte, bliver sikkerhedsarbejdet virkeligt og konkret for dig. Det er langt lettere at forstå et komplekst emne, når du står med fingrene i det,” forklarer Trine Schou Berg, der er sikkerhedskoordinator i Skanska i Danmark. Hun fortsætter: ”For eksempel kommer kolleger, der normalt arbejder på kontor, på byggepladsen og ser, hvordan arbejdet foregår her."

Systematisk vidensdeling på tværs af virksomheden giver resultater

Her 11 år efter den første sikkerhedsuge blev afholdt, er der klare forbedringer at spore på sikkerhedsområdet. I 2014 havde Skanska over de sidste syv år på verdensplan reduceret antallet af ulykker med 55 procent. ”Vi deler vores erfaringer på tværs af Skanska. Alle lande og enheder har en repræsentant, som viderebringer lokale erfaringer til de globale møder og ligeledes sikrer, at de globale erfaringer tages med tilbage til egen organisation,” understreger Trine Schou Berg.