c

Miljøstempel til Nordhuset

Nordhuset i Scanport er nu, som den anden bygning i Danmark, certificeret som LEED Platin, den højeste certificeringsgrad inden for det amerikanske LEED-system.

Gavlen på Nordhuset ved Bryggergården
1 / 2
scanport havn tæt på Bryggergården og lufthavnen
2 / 2

Nordhuset udmærker sig på en række miljømæssige punkter, herunder et godt indeklima, et lavt energi- og vandforbrug og en placering i et veludbygget område tæt på offentlige transportmidler.

Indeklimaet styres præcist

I Nordhuset er der fokus på at fremme trivslen og øge effektiviteten hos de mennesker, der arbejder i kontorbygningen. Det gøres blandt andet gennem et effektivt ventilationssystem.

Nordhusets ventilationssystem sikrer, at kontorerne har en stabil temperatur, og at luften er ren og iltholdig. CO2-målere registrerer, hvis CO2-niveauet er for højt - og i det tilfælde øges ilttilførslen automatisk.

Energi- og vandforbruget er lavt

Nordhusets energiforbrug er 25 % under lovkravet – og vandforbruget 40 % under normalt forbrug. Det sikres blandt andet ved vandbesparende armaturer og automatisk lys, der slukker, når et område ikke er i brug.

'Bæredygtig beliggenhed' og bæredygtige materialer

Nordhusets placering tæt på offentlige transportmidler - bus og metro - mindsker behovet for at tage bilen på arbejde. Ligeledes gør de veludbyggede cykelstier i området det nemt at cykle til og fra arbejde.

Nordhuset er bygget med bæredygtige materialer. Mere end 20 % af de anvendte materialer er genbrugsmaterialer, og træet er FSC-certificeret.

LEED - læs mere her.

Nordhuset - læs mere her.