c

"Klap en gravko"

Fredag den 12. september stoppede gravemaskinerne for en tid arbejdet på Skanskas byggeplads i Ullerød nord for København. Og den lokale børnehave, der er nabo til projektet, fik lov at ’’gå på opdagelse’’ mellem maskinerne.

Børnene klapper en gravko på byggepladsbesøget
1 / 3
hotdogs serveres til de mindste på byggepladsbesøget
2 / 3
Byggepladsbesøg af børnehave
3 / 3

Byggeriet er i sin indledende fase, men inden for det næste halve år etableres infrastrukturen. Herefter vokser en mindre bydel frem med en blanding af rækkehuse, parcelhuse, lejligheder og et par dagligvarebutikker.

Som en naturlig del af projektet har Skanska og CG Jensen fra starten løbende involveret lokalsamfundet – og i sidste uge blev det projektets nærmeste (og yngste) naboer, som fik lov til at gå rundt på den bare grund.

"Lokalsamfundet er meget interesseret i projektet. Også børnene følger dagligt med i, hvad der sker på byggepladsen, bag hegnet ind til børnehaven," forklarer Jacob Gade, projektudviklingschef i Skanska.

Han fortsætter: "Derfor mente vi, det var på sin plads at invitere dem en tur hen og vise dem, hvad der foregår – i børnehøjde."

Inden børnehaven fik adgang til byggepladsen, var maskinerne opstillet, så børnene sikkert – og under overvågning af børnehavens pædagoger og CG Jensens projektfolk – kunne kravle rundt i dem og for et par timer blive en del af det projekt, de ivrigt har fuldt med i fra sidelinjen.

Arrangementet blev afsluttet med lidt mad til børn, pædagoger og projektfolk.