c

Første spadestik til nyt bæredygtigt kontorhus i Gladsaxe taget

Den 15. august blev byggeriet af Alfa Lavals nye kontorhus skudt i gang. Skanska udvikler bygningen, som opføres i forlængelse af Alfa Lavals eksisterende kontor.

Billede af spaden til første spadestik
1 / 3
Billede af første spadestik af Alfa Lavals domicil
2 / 3
Visualisering af Alfa Lavals domicil i Søborg
3 / 3

Det nye kontorhus er i fire etager og har et areal på 4.710 kvadratmeter. Der etableres en glasgang mellem det eksisterende kontorhus og den nye bygning, som bliver en ny fælles hovedindgang.

Foran den nye bygning vil der være et grønt udendørsområde med buske og træer samt en østvendt terrasse, der kan tilgås direkte fra det store kantineområde inde i bygningen.

"Vi glæder os til at se den nye bygning blive til virkelighed. Som nabo til bygningen er vi helt tæt på projektet og kan følge det tage form, skridt for skridt," udtaler Peter Hartig, Administrerende Direktør for Alfa Laval Copenhagen.

Det arkitektoniske udtryk i facaden er hvidt, lyst og venligt. Store vinduespartier sikrer, at der kommer rigeligt med lys ind til arbejdspladserne inde i bygningen. Det er med til at sikre et godt arbejdsmiljø.

Alfa Lavals eksisterende kontorhus er et af Danmarks første EU GreenBuilding-certificerede byggerier, og den nye bygning opføres ligeledes med fokus på bæredygtighed.

"Det er en naturlig del af Skanskas udvikling af kommercielle ejendomme at arbejde med bæredygtighed. Projektet bliver miljøvenligt på en række punkter, blandt andet i forhold til energi og indeklima," forklarer Jacob Gade, projektudviklingschef i Skanska.

Alfa Laval flytter ind i de nye faciliteter i efteråret 2015.

Fakta om projektet:

  • Projekt: 4.710 kvadratmeter
  • Indflytning: Efteråret 2015
  • Arkitekt: Aarhus Arkitekter
  • Ingeniør: MidtConsult
  • Entreprenør: KPC