c

Første spadestik til FLSmidths nye domicil

Mandag blev der taget første spadestik til CPH Pulse, et af landets mest bæredygtige kontorbyggerier. En stor del af bygningen kommer til at rumme FLSmidths nye domicil, når den står klar i slutningen af 2024.

Fra venstre: Peter Nymann-Jørgensen, direktør i Skanska, Annette Høi Butt Terndrup, juridisk chef i FLSmidth og Mikko Keto, CEO i FLSmidth.

Byggepladsen på det centrale hjørne af Havneholmen i Københavns Havn var mandag den 14. november rammen om usædvanligt god stemning og forventning, da Skanskas direktør Peter Nymann Jørgensen kunne byde CEO Mikko Keto, juridisk chef Annette Høi Butt Terndrup og flere repræsentanter fra FLSmidth velkommen på det, der i høj grad også er deres byggeplads. Havneholmen bliver nemlig om to år nyt hjemsted for den verdenskendte leverandør til cement- og mineindustrien, når FLSmidth flytter fra det kendte gamle hovedkvarter i Valby.

Det første spadestik bliver på samme tid også det sidste for Skanska på Havneholmen. Igennem 10 år har ejendomsudvikleren med opførelsen af en række bolig- og kontorbyggerier forandret Havneholmen fra en tom plads midt i Københavns Havn til et af de mest attraktive områder at arbejde og bo. CPH Pulse er det sidste af Skanskas nybyggerier på Havneholmen.

Udvikling af ejendomme, cementproduktion og mineindustri kræver stor ansvarlighed og indsats for at skabe mere bæredygtige løsninger, der bl.a. kan nedbringe Co2-udledningen. Derfor er både Skanska og FLSmidth stolte af CPH Pulse, der er det første kontorbyggeri i København, der er præcertificeret til DGNB Platin, som er den højeste bæredygtighedscertificering i DGNB-systemet.

Spændende og ambitiøst byggeri
CPH Pulse vil byde på en række innovative løsninger i både byggeproces, løsninger og drift, men kan også fremhæves for at blive en moderne flerbrugerejendom, som kan tilpasses de forskellige virksomheder og medarbejdernes skiftende behov i arbejdsdagen.

”CPH Pulse er et af de mest spændende og ambitiøse kontorbyggerier i København – ikke mindst på bæredygtighedsområdet. Vi har et stærkt fokus på bæredygtighed og en målsætning om at levere teknologi til nuludledning i minedrift og cementproduktion. Bygningen passer på den måde godt til os, men vi glæder os samtidig meget til at flytte ind i et fleksibelt kontorbyggeri, der kan understøtte vores måde at arbejde på,” siger Mikko Keto, CEO for FLSmidth.

FLSmidth forventes at flytte ind i slutningen af 2024. Til den tid er der allerede åbnet en ny metrostation lige overfor hovedindgangen.

Dermed kan CPH Pulse og FLSmidths nye domicil også sætte et flueben i det krav til københavnske kontorbyggerier, der handler om let tilgængelighed.

”I Skanska er vi stolte af CPH Pulse. Vi sætter en ære i at udvikle moderne bæredygtige kontorbyggerier. Med CPH Pulse er vi helt fremme i spidsen af feltet, når der ses på mere bæredygtigt byggeri, fleksible kontorer og en lokation i særklasse i København. Vi glæder os meget til dagligt at kunne følge byggeriet fra vinduerne i vores eget kontor i naboejendommen,” siger Peter Nymann-Jørgensen, direktør for Skanska.

Der er stadig 3.200 m² ledig kontorplads på de to øverste etager af CPH Pulse.

 

Video - første spadestik på CPH Pulse

_BUS1752
1 / 7
_BUS1866
2 / 7
_BUS1958
3 / 7
_BUS1879
4 / 7
_BUS2411
5 / 7
_BUS2391
6 / 7
scaled_skanska_pulse_view02_exterior_crossing_day_red
7 / 7
Sidst opdateret: 15-11-2022