c

Første spadestik på Kejserhaven

Tirsdag den 28.januar blev det officielle første spadestik taget til et nyt bæredygtigt boligprojekt i Hillerød.

HHM-direktør Peter Carstensen, Skanskas direktør Peter Nymann-Jørgensen, Hillerøds Borgmester Kirsten Jensen og HHM-direktør Svend Pedersen.

Kejserhaven er beliggende i Ullerød. Et attraktivt boligområde, med både nærhed til natur, infrastruktur og kun 3 km fra Hillerød centrum. Det bæredygtige boligbyggeri kommer til at bestå af 106 boliger, i størrelsen 2-4 værelser. Projektet bliver en blanding af ejerboliger og lejeboliger og alle lejligheder vil have altan eller privatgårdhave. Boligerne vil stå klar til indflytning medio 2021.

”Det er glædeligt at vi i dag har kunne tage det første spadestik til Kejserhaven, og vi er i Skanska stolte over at kunne præsentere et kvalitetsprojekt med flere bæredygtige elementer”. Udtaler Milo Larsen, projektchef i Skanska.

Kejserhaven bliver tilmed det første Skanska projekt i Danmark, hvor man benytter upcyclede genbrugsmursten. De upcyclede mursten som skal beklæde facaderne på to af bygningerne, er sten der er nedrevet fra et af Skanskas andre projekter. De i alt 140.000 genbrugsmursten vil tilsammen repræsentere en besparelse på 70 ton Co2. Derudover vil en stor grøn gårdhave, grønne sedum tage og solceller bidrage til den bæredygtige profil.

”Byggebranchen står for en stor del af den samlede Co2-udledningen på verdensplan og vi har derfor et ansvar for at indtænke bæredygtige løsninger der kan reducere Co2-udledningen i vores projekter”. Afslutter Milo Larsen.

Sidst opdateret: 29-01-2020