c

Et fundament for fællesskab i Herlev

Der har været fart på byggeriet af Hørkær Haves 264 boliger. Kun godt et år efter byggestart kunne håndværkere og alle andre involverede i projektet fejre rejsegilde sammen med Herlevs borgmester.

Hørkær Haves indvendige gårdrum

Første gang Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), besøgte byggepladsen til første spadestik, væltede januarregnen ned over gæsterne, som søgte ly under store pavillontelte, der var sat op på den tomme grund. Kun 13 måneder senere stod borgmesteren på samme sted, men denne gang i midt i et gårdrum, hvor han kiggede op på et byggeri, der har nået dets fulde højde.

”Når jeg allerede står her igen til rejsegilde, vidner det om godt og effektivt arbejde af håndværkerne og alle andre, der er involverede i projektet. Det I skaber her, er ikke kun boliger, det er fundamentet for fremtidens fællesskab i byen. Herlev er i stærk vækst, og boligprojekter er et meget vigtigt bidrag til vores by,” sagde Thomas Gyldal Petersen ved rejsegildet på Hørkær Have.

Alene i 2023 voksede Herlev med næsten 1.000 nye indbyggere. Borgmesteren lagde da også vægt på værdien af byudviklingen som den f.eks. foregår i det tidligere erhvervsområde, hvor Hørkær Have bliver opført.

Rejsegilde Hørkær Have-03099.jpg

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), Herlev Kommune.

”Vi kommer til at se tusindvis af mennesker flytter ind i det, der bliver vores nye bydel i Herlev. Det er i høj grad yngre mennesker, der kommer til. Det er børnefamilier, der kigger i retning af Herlev, og det er et meget vigtigt bidrag til udviklingen af vores by. I Herlev er vi meget glade for, at Skanska har investeret så mange penge i så stort et projekt. Det er med til at give os en stærk økonomi og et stærkere liv og fællesskab, og det sender også et budskab til andre om byudviklingen i Herlev, som skaber ringe i vandet,” roste borgmesteren.

Hemmelig have i Herlev
De 264 lejligheder i Hørkær Have bliver på to til fem værelser fra 56 m² til 137 m². Så der er plads til alle, uanset om det er singler, børnefamilier eller pensionister, som drømmer om at bo centralt i Herlev, og samtidig nyde tilværelsen i det store grønne gårdrum, der indbyder til fællesskab. Der er lagt særligt vægt på at tilbyde mindre lejligheder, som der er stor lokal efterspørgsel på, og derfor er gennemsnitsstørrelsen på lejlighederne på 85 m².

”Rejsegildet fortæller jo tydeligt, hvor langt vi allerede er nået. Det er en vigtig milepæl for et byggeprojekt. Vi er nået hertil i et stærkt samarbejde med håndværkerne fra HHM, ingeniørerne fra WSP og arkitekterne fra C.F. Møller, der alle har gjort en stor indsats for at bygge i høj kvalitet og med den sikkerhed på byggepladsen, som Skanska stiller krav om,” sagde Kim Poulsen, projektudviklingschef i Skanska.

Rejsegilde Hørkær Have-03184.jpg

Projektudviklingschef Kim Poulsen, Skanska A/S.

Nu hvor byggeriet er nået langt, kommer der ekstra fokus på at etablere det grønne gårdrum, der kan gå hen og blive Herlevs nye hemmelighed – en stor have midt i byen, som alle beboere kan nyde godt af.

”Gårdrummet i Hørkær Have bliver noget særligt, som giver ejendommens titel mening. En stor, men også lidt hemmelig have, hvor beboerne kan mødes og dele et stærkt og trygt fællesskab. Der kommer fælleshus, god plads og særlige tiltag, som understøtter en større lokal biodiversitet” afslørede Kim Poulsen om haven, der kan blive et særligt stort trækplaster for kommende lejere.

Lejlighederne udlejes i flere etaper med start til foråret. De første beboere kan flytte ind fra december i år.

Rejsegilde Hørkær Have-03211.jpg

Fra venstre: Franz Ødum, arkitekt og partner i CF Møller Architects, Thomas Gyldal Petersen, Borgmester (S) i Herlev Kommune, Peter Nymann-Jørgensen, direktør i Skanska A/S og Peter Carstensen, direktør i HHM. 

Om Hørkær Have
Adresse: Hørkær 7-9, 2730 Herlev.
Bygherre: Skanska A/S.
Arkitekt: C. F. Møller Architects.
Ingeniør: WSP.
Totalentreprenør: HHM A/S.
Areal: 22.739 m².
Lejligheder 2-5 værelser: 264 stk.
P-pladser: 264 stk. heraf 44 stk. med opladning til elbiler.
Certificering: DGNB Guld.
Udlejning påbegyndes: Forår 2024.
Indflytning: December 2024.

Sidst opdateret: 01-03-2024