c

CPH Pulse bygges med genbrugsstål

Det kræver mange særlige valg af materialer, når et kontorbyggeri skal opnå DGNB Platin-certificering fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri. Et af dem er valget af stålbjælker, hvor der er meget CO2-besparelse at hente i genbrugsmaterialer.

Københavns første kontorbyggeri, der er præcertificeret til DGNB Platin, er ved at blive opført på Havneholmen i København.

Når CPH Pulse står færdigt, rummer det mange usynlige løsninger med materialer, der er produceret med større hensyn til CO2-udledning, end det var muligt for bare få år siden. En af de løsninger kommer fra stålbjælkeproducenten Peikko og bærer navnet Deltabeam Green.


Tag et kig ind i byggeriet af CPH Pulse i videoen, hvor Peikkos direktør i Danmark, Jonas Høg, fortæller om de særlige grønne bjælker, der netop nu er synlige i monteringen af betonelementerne.

”Det specielle ved Deltabeam Green er, at den er lavet af genbrugsstål med en CO2-udledning, der er 50 procent lavere end vores almindelige Deltabeam-bjælke,” fortæller Jonas Høg, der er direktør for Peikko i Danmark.

Bjælken har været på markedet i et par år og er blevet positivt modtaget af et marked, der efterspørger løsninger, som kan hjælpe med at gøre byggerier mindre belastende for miljø og klima. CPH Pulse kommer til at indeholde 313 bjælker.

”I dag er det nok størstedelen af de ordrer vi får, der er på Deltabeam Green-bjælker. Branchen har øget opmærksomheden på at finde nogle løsninger, som har så lille et CO2-aftryk som muligt, og Deltabeam Green-bjælkerne er et godt eksempel på, hvor man kan spare CO2,” siger Jonas Høg.

Verificeret af tredjepart
Peikkos produkter og udsagn er verificeret en tredje part og foreligger i en EPD.

Læs mere om Peikko og deres genbrugsstålbjælker

Afslutter udviklingen af Havneholmen
CPH Pulse er et kontorbyggeri, der er præcertificeret til DGNB Platin. En del af etagerne i bygningen bliver det kommende hovedkvarter for FLSmidth. Byggeriet afslutter Skanskas udvikling af Havneholmen i Københavns Havn fra industriområde til et nyt kvarter med boliger og kontorer.

Læs mere om CPH Pulse 

Sidst opdateret: 23-05-2024