c

Pulsen stiger på Havneholmen

Udgravningsarbejdet til CPH Pulse er overstået, så nu stiger aktivitetsniveauet og antal håndværkere på byggepladsen, når der skal bygges op. Til november er fundament og kælder på plads, og derefter vil alle kunne se bygningen tage form over jorden.

”Det er en af de helt store milepæle i en byggeproces, vi er nået til i dag. Vi er færdige med at grave ud – nu skal vi til at bygge op,” fortæller Karsten Braasch, projektleder i Skanska.

Første spadestik til CPH Pulse på Havneholmen, blev taget i oktober sidste år. Siden da har den altoverskyggende opgave for totalentreprenøren Nordstern været at få gravet ud til det, der bliver Københavns første DGNB Platin-certificerede kontorbyggeri. Nu handler det om at få fundamentet lagt og kælderen etableret. Derefter begynder selve elementmontagen i november, hvor fremskridtene i byggeriet hurtigt bliver synlige over jorden.

Mindre støj og høj sikkerhed
”Når vi går fra udgravning til at bygge op, betyder det også, at de værste støjgener for beboere og virksomheder i området er overstået. Vi ved, at der også kan være meget støj i slutfasen af et byggeri, hvis der skal sættes vinduer i til sidst. Det undgår vi med CPH Pulse, fordi vi får leveret betonelementer, hvor vinduerne er sat i på forhånd. Det er også meget sikrere for folkene, der arbejder på byggepladsen,” siger Karsten Braasch.

Netop sikkerhed er af altoverskyggende vigtighed for Skanska, der opererer med en målsætning om, at alle arbejder sikkert eller slet ikke, fortæller Karsten Braasch:

”Der er god grund til at glæde sig over sikkerheden på byggepladsen, for vi har ikke haft en eneste arbejdsulykke endnu, og sådan vil vi sammen med Nordstern arbejde hårdt på, at det bliver ved. Montagen af betonelementer er en af de mest risikofyldte perioder på en byggeplads, da der er mange flere håndværkere ude på selve pladsen, og der foregår en masse aktivitet samtidig med, at der udføres mange tunge kranløft. Det kræver grundig planlægning og opmærksomhed for at opretholde sikkerheden i den kommende fase.”

scaled_skanska_pulse_view02_exterior_crossing_day_red.jpg

Sådan kommer CPH Pulse til at se ud, når byggeriet står færdigt.

DGNB Platin-certificering af CPH Pulse
Bygningen bliver det første kontorbyggeri i København, der opnår Platin - det højeste niveau i DGNB bæredygtighedscertificering. DGNB er en certificeringsordning målrettet bygninger og byområder. DGNB bygger på den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed (FN’s definition) med de tre hovedsøjler: social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed.

For at opnå DGNB Platin-certificering, er der fundet flere innovative løsninger.

Der bliver brugt beton, som er produceret med 25% mindre CO2-udledning end traditionel beton, og stålbjælker, der er produceret med 90% genbrugsmateriale, som reducerer CO2-udslippet med 50% i forhold til traditionelle stålbjælker. Facaden beklædes med genbrugstegl fra nedrevne byggerier og taget udstyres med 700 m² solceller, mens bygningen forbindes til fjernkøl, der kan give op til 70% mindre CO2-udledning end traditionelle køleløsninger.

Ejendommen vil blive tilsluttet energi fra producenter, der primært leverer strøm fra solceller og vindmøller.

Der er lagt vægt på at understøtte cykeltransport med 460 cykelparkeringspladser og et cykelværksted i kælderen.

Sidst opdateret: 15-06-2023