Du er her

Skanska i Danmark

Her vil du finde information om Skanska Danmark's aktiviteter og kan søge job i Skanska.

Luk

Artikler og Inspiration

Lad dig inspirere af artikler om tendenser inden for design, teknologi, byggeri, bæredygtighed, materialer og meget mere.

Tema: Rapid Future

We are the robots

”We are programmed just to do – anything you want us to” lyder det i Kraftwerks postindustrielle fremtidsvision ”Robots” fra 1978. I dag har robot-teknologi for længst overtaget mange manuelle og farlige opgaver i industrien, og nu er turen kommet til byggepladserne.

Internet of Things – eller snak med dit køleskab

Samspillet mellem menneske og maskiner er i rivende udvikling. Vores hjælpemidler og forbrugsgoder har fået deres eget Internet – The Internet of Things. Det giver nye, smarte tjenester og forandrer vores liv – både privat og på arbejdet.

Togstation eller katedral?

Den verdenskendte arkitekt og ingeniør Santiago Calatrava har netop færdiggjort den nye togstation ved World Trade Center i New York med Skanska som entreprenør. PATH-Terminalen – i daglig tale ”The Oculus” – er resultat af en arkitekt-konkurrence, der blev afsluttet tilbage i 2004.

Fremtiden!

Er du træt af at høre dommedagsprofetier om, hvordan alt bare bliver værre og værre? Forskeren Josefin Wangel vil ha’ os til at se positivt på en bæredygtig og holdbar fremtid. Kom med til 2053!

Tilbage til fremtiden

I mange år har byggeindustrien stræbt efter at bygge højere og hurtigere med brug af stadigt mere avancerede materialer og teknologier. Firmaet Dwell Earth bryder med den tankegang. Med lavteknologiske maskiner og naturen som byggesten viser de en alternativ vej til fremtidens bæredygtige byggeri.

Maker-bevægelsen

Maker-bevægelsen stormer frem i det meste af verden. Det handler om at lave flere ting selv ved brug af ny teknologi som laserskærere, 3D printere og robotter. Maker-bevægelsen er en slags modbevægelse til brug-og-smidvæk kulturen.

3D-printning: Hvis det kan tænkes – kan det laves!

3D-printning er en teknologi, som bruges i mange forskellige brancher til både rapid prototyping og produktion. Klik dig videre og se eksempler på 3D-printede huse, mode, kunst og møbeldesign.

Tema: København 2025

Laguner og grønne korridorer

København skal i de kommende år tilpasse sig et mere ekstremt klima, der kan byde på voldsomme skybrud, havstigninger og perioder med tørke og meget høje temperaturer. Vi har kigget på tre grønne projekter, der både kan gøre hovedstaden sikrere og mere attraktiv.

Kunstigt øhav og lagune-by

Frem mod år 2100 vil vandstanden i København stige 80 centimeter eller mere. Skal vi så evakuere hele det centrale København? I et ambitiøst oplæg foreslår tegnestuen Polyform etablering af en lagune-by, der også imødekommer fremtidens boligmangel og trafikproblemer.

Nyt kontor – ny superchef

Hvad mon cheferne siger, når vi fortæller, at de mister deres kontor? Det var en af de tanker, HR-chef i Volvo Personbiler, Maria Forsell, gjorde sig, da virksomheden for et par år siden bestemte sig for at bygge deres første aktivitetsbaserede kontor.

Fremtidens arbejdsplads er mobil og kreativ

I sidste århundrede gik der en bølge af automatisering gennem industrien. Nu er turen kommet til kontorerne. Fremtidsforskere fra England og Sverige forudser, at halvdelen af de kontorjobs, vi har i dag, er forsvundet i 2030.